China a anunţat, luni, că a organizat noi exerciţii militare în jurul Taiwanului, unde cinci diplomaţi americani se află în prezent în vizită, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Pe 15 august, Armata Populară de Eliberare a organizat o operaţiune de patrulare comună cu mai multe servicii de pregătire pentru luptă şi exerciţii de luptă în spaţiul maritim şi aerian din jurul Taiwanului”, se arată într-un comunicat emis de comandamentul Armatei de Eliberare.

Noua demonstraţie vine în timp ce o delegaţie de congresmeni americani a sosit, duminică, în Taiwan pentru o vizită neanunţată, potrivit unei surse diplomatice americane de pe insulă.

Cei cinci diplomaţi americani - un senator şi patru reprezentanţi, democraţi şi republicani - sunt aşteptaţi să rămână pe insulă până luni, potrivit Institutului American din Taiwan, ambasada de facto a Statelor Unite.

Cu câteva zile mai devreme, China a organizat cele mai ample manevre militare efectuate vreodată de Beijing în jurul Taiwanului, drept răspuns la vizita preşedintei Camerei Reprezentanţilor americane, Nancy Pelosi.

Astfel, Taipeiul a acuzat Beijingul că a folosit vizita ca pretext pentru a practica o invazie. Ca răspuns, Statele Unite şi-au reafirmat angajamentul faţă de regiune.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.