Numărul imigranţilor care traversează ilegal Canalul Mânecii din Franţa în Marea Britanie de la începutul anului a depăşit 20.000, îndreptându-se spre un nou record, în pofida planurilor succesive ale guvernului britanic de a pune capăt acestui proces, potrivit cifrelor publicate, duminică, de Ministerul francez al Apărării, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Astfel, 607 persoane au traversat, sâmbătă, cu ajutorul unor bărcuţe acest pasaj, care are un trafic maritim foarte intens, aceasta fiind una dintre cele mai mari cifre din anul curent.

Potrivit agenţiei PA, numărul total de la începutul anului este în prezent de 20.017, comparativ cu 11.300 la aceeaşi dată a anului trecut. Pe tot parcursul anului 2021, 28.500 de persoane au ajuns astfel în Regatul Unit, marcând un nou record de la creşterea numărului acestor treceri în 2018, în faţa blocării din ce în ce mai mari a portului francez Calais şi a Tunelului Canalului Mânecii.

Un raport emis recent de Parlamentul britanic estimează că totalul ar putea ajunge la 60.000 în acest an, în pofida promisiunilor repetate din partea guvernului conservator britanic, care a făcut din subiect o prioritate după Brexit, de a plăti milioane Franţei şi de a o ajuta să consolideze supravegherea coastelor şi să înăsprească măsurile de primire a migranţilor.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.