Şapte persoane au fost rănite, dintre care două grav, într-un atac armat asupra unui autobuz, duminică dimineaţa, în centrul Ierusalimului, au declarat poliţia israeliană şi paramedicii, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Poliţia a primit informaţii despre un atac cu împuşcături asupra unui autobuz în apropierea Mormântului lui David... poliţia a izolat locul şi caută un suspect care a fugit”, a spus poliţia.

Un jurnalist AFP a remarcat o desfăşurare puternică a poliţiei în faţa acestui site, situat lângă Zidul Plângerii, în oraşul vechi al Ierusalimului.

Magen David Adom, echivalentul israelian al Crucii Roşii, a declarat că a intervenit după ce a primit informaţii despre împuşcături la un autobuz din Ierusalim. "Sunt în total şapte răniţi, toţi conştienţi, o femeie şi şase bărbaţi, dintre care doi sunt în stare gravă, în atacul terorist din Oraşul Vechi al Ierusalimului”, a declarat Zaki Heller, purtătorul de cuvânt al MDA.

În primăvară, 19 persoane -- majoritatea civili israelieni din Israel -- au fost ucise, mai ales în atacurile palestinienilor. Au fost ucişi şi trei atacatori arabi israelieni. În acest proces, autorităţile israeliene au multiplicat operaţiunile în Cisiordania ocupată. Peste 50 de palestinieni au fost ucişi, inclusiv combatanţi şi civili, în operaţiuni şi incidente din Cisiordania.

Săptămâna trecută, armata israeliană a efectuat o „operaţiune preventivă” împotriva Jihadului Islamic, o mişcare islamistă armată, în Fâşia Gaza, care a răspuns cu salve de rachete împotriva Israelului. Cel puţin 49 de palestinieni, inclusiv luptători Jihad Islamic, dar şi copii, au murit în acest weekend de escaladare militară care s-a încheiat duminica trecută cu un armistiţiu favorizat de medierea Egiptului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.