Adesea proprietarii imobilelor de lux aleg să meargă pe mâna stilului clasic pentru a se putea plia pe gusturile tuturor, însă uneori o schimbare îndrăzneaţă poate fi binevenită. Un design mai specific precum stilul marocan va surprinde orice oaspete într-un mod plăcut şi va conferi un aer unic spaţiului de locuit. În plus, dacă deţii o pensiune sau un hotel într-o staţiune de pe litoral, elementele marocane îţi vor garanta popularitatea şi o atmosferă de 5 stele.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Iată cum îţi poţi transforma proprietatea într-o oază marocană elegantă şi spectaculoasă

  1. Pereţi şi pardoseală cu influenţe marocane

Stilul marocan poate fi redat prin intermediul melanjului de culori, texturi şi modele de inspiraţie maură. Elementele arhitecturale au fost de asemenea puternic influenţate de cultura arabă, spaniolă, portugheză şi franceză, motiv pentru care paleta cromatică este şi ea extrem de variată. Nuanţele de bej asemănătoare nisipurilor deşertului sunt nelipsite din decor, dar la fel şi finisajele din piatră sau ciment care conferă un aspect natural. Mulţi optează pentru versatilul ciment decorativ de interior pentru crearea unui perete de accent în orice încăpere. Iubitori ai finisajelor de lux, experţii de la Novacolor-romania.ro îţi pun la dispoziţie o gamă variată de vopsea şi cimenturi decorative pentru designuri inovatoare, indiferent de stilul pe care vrei să-l obţii. Tot în direcţia unui decor marocan sau african poţi opta pentru tencuiala decorativă minerală. Cât despre pardoseală, plăcile ceramice sau mozaic sunt cea mai bună şi reprezentativă alegere. Le poţi folosi şi la decorarea pereţilor, însă ai grijă să nu încarci prea mult încăperea cu astfel de detalii.

  1. Elemente de decor viu colorate

Culorile îndrăzneţe sunt nelipsite dintr-o locuinţă amenajată în stil marocan: nuanţele de fucsia, albastru regal, violet şi roşu intens se îmbină armonios cu detaliile albe sau nisipii. Poţi achiziţiona covoraşe, tapiţerii, perne, perdele sau cuverturi care să conţină aceste culori pentru a înviora aspectul încăperii. Covoraşele de diferite dimensiuni ţesute din lână sau mătase sunt emblematice într-o locuinţă marocană, dar la fel şi oglinzile cu rame metalice sau din lemn de inspiraţie islamică, lămpile orientale decorative, vasele sau vazele ceramice viu colorate şi felinarele cu suport pentru lumânări. Un difuzor de aromaterapie poate fi un detaliu modern şi relaxant care să vină în completarea decorului.

  1. Piese de mobilier inedite

Mobilierul specific stilului marocan îmbină elementele din lemn sculptat şi piesele tapiţate sau pluşate precum fotoliile, canapelele sau tabureţii. Mesele sunt adesea încrustate cu modele asemănătoare plăcilor ceramice sau mozaicurilor şi ornate cu tăvi arămii strălucitoare. Cuferele solide din lemn sculptat sunt de asemenea nelipsite din acest ansamblu, alături de canapelele extensibile acoperite de pernuţe şi cuverturi viu colorate care creează un contrast spectaculos alături de nuanţele de alb şi bej. Fotoliile puf şi scaunele ottoman tapiţate sunt adesea incluse în stilul marocan, însă asigură-te că echilibrul cromatic este respectat.

Designul marocan este potrivit oricărei încăperi, de la bucătărie până la dormitor, conferind o atmosferă caldă, primitoare şi rafinată. Ţesăturile, nuanţele şi piesele de accent potrivite pot transforma imobilul tău într-un paradis marocan elegant şi luxos în câteva clipe.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.