Un bărbat înarmat care a încercat să pătrundă în sediul FBI din Cincinnati, în nordul Statelor Unite, a fost ucis de către forţele de ordine după mai multe ore de confruntare armată, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Faptele au avut loc după ce o percheziţie a FBI la domiciliul fostului preşedinte republican Donald Trump a provocat furia mediilor de extremă dreapta din Statele Unite.

Poliţia federală americană (FBI) a anunţat într-un comunicat că o persoană înarmată a încercat ”să intre prin efracţie” în biroul său din Cincinnati, în Ohio, joi.

”Alarma s-a declanşat, agenţi FBI înarmaţi au sosit, iar suspectul a fugit”, a precizat poliţia federală.

Presa locală scrie că bărbatul purta o vestă antiglonţ, a folosit un pistol cu cuie şi a agitat o armă semi-automată de tip AR-15, după care a fugit cu o maşină.

Un purtător de cuvânt al poliţiei a anunţat că forţe de ordine au pornit în urmărirea acestuia.

”După ce vehiculul s-a oprit, a avut loc un schimb de focuri de armă între poliţişti şi suspect”, a anunţat el.

Bărbatul s-a refugiat într-un lan de porumb, unde a fost încercuit de forţe de ordine, care au încercat, fără succes, să negocieze cu el pentru a se preda autorităţilor, a anunţat un purtător al poliţiei din Ohio.

Bărbatul, în vârstă de 42 de ani, şi-a agitat arma către poliţişti, care au deschis focul.

Moartea bărbatului a fost pronunţată la faţa locului.

NBC News scrie, citând trei persoane care ajută forţele de ordine, că suspectul apare în fotografii de la luarea cu asalt a Capitoliului de către susţinători ai lui Donald Trump, dar că este neclar dacă a intrat în sediul Congresului american atunci.

Directorul FBI, Christopher Wray, a anunţat miercuri că FBI a primit ameninţări după percheziţia la locuinţa lui Donald Trump.

El a catalogat aceste ameninţări drept ”deplorabile şi periculoase”.

”Violenţa împotriva forţelor de ordne nu este răspunsul, indiferent ce problemă ai”, a subliniat el.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.