Jurnalista rusă Marina Ovsianikova, renumită pentru că a criticat în direct ofensiva din Ucraina la televizor, a fost plasată joi în arest la domiciliu într-un dosar penal care ar putea-o trimite la închisoare, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Tribunalul Basmanny a admis cererea anchetatorilor de a emite o măsură restrictivă sub formă de arest la domiciliu... până pe 9 octombrie”, se arată într-un comunicat al instanţei.

Ovsianikova este acuzată că a "discreditat” armata în timpul unei acţiuni de protest solitar la mijlocul lunii iulie, când a ridicat un panou lângă Kremlin în care acuza forţele ruse că au comis abuzuri în Ucraina.

Potrivit unui nou articol din codul penal adoptat după declanşarea conflictului pentru a descuraja criticile, ea riscă până la 10 ani de închisoare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.