Autorităţile judeţene din Arad au impus restricţii de trafic pe podul de la intrarea în localitatea Săvârşin, care are degradări, vizibile ca urmare a scăderii râului Mureş. Totodată, au fost alertate autorităţile locale şi a fost informat Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Podul se afkă pe DJ 707A, la intrarea în localitatea Săvârşin.
 
"Podul de la Săvârşin prezintă degradări vizibile ca urmare a scăderii debitului Mureşului. Ca urmare a acestor degradări, Consiliul Judeţean Arad a avut iniţiativa verificării amănunţite a podului. Astăzi, o echipă tehnică de la Consiliul Judeţean, în care au fost cooptaţi şi specialişti ISU, respective scafandri de la Salvamont, a verificat starea unui pilon al podului şi a extins verificările la întreaga structură a podului. Au fost informaţi şi primarul comunei Săvârşin, respectiv Comitetul Local şi Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, în vederea stabilirii măsurilor necesare siguranţei traficului”, transmite Consiliul Judeţean Arad, joi, într-un comunicat de presă.
 
Direcţia Tehnică a Consiliului Judeţean a dispus restricţionarea circulaţiei pentru autospecialele mai grele de 7 tone şi expertizarea podului de către un expert independent autorizat.
 
"Pe durata restricţiei, recomandăm următorul traseu alternativ: DN7 Săvârşin-Lipova - DJ 682 Lipova-Birchiş - DJ 707B Birchiş-Valea Mare - DJ 707 A Valea Mare-Căprioara”, a declarat Iustin Cionca, preşedintele Consiliului Judeţean Arad.
 
Actualul pod de fier a fost construit în două etape, a fost început în 1906 şi dat în folosinţă în 1909.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.