Numărul rezervărilor pentru minivacanţa de Sfânta Maria a crescut spectaculos, înregistrându-se cu 106% mai multe rezervări pentru acest weekend extins, comparativ cu aceeaşi perioadă din 2021. Preţul mediu pentru o cameră/noapte în acest weekend este de 254 de lei, arată datele platformei hoteliere online Travelminit.ro. Litoralul românesc este din nou cea mai populară destinaţie pentru minivacanţa de Sfânta Maria. Pe lângă staţiunile de la mare, foarte căutate sunt şi destinaţiile montane şi balneare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Hotelierii şi operatorii din industria turismului se pregătesc pentru cele mai aglomerate zile din această vară, vârful de sezon estival, în contextul în care urmează un weekend prelungit cu ocazia sărbătorii de Sf. Maria. Dacă anul trecut data de 15 august a picat într-o zi de duminică, astfel că nu s-au putut face prea multe planuri de vacanţă, anul acesta românii vor să profite din plin de acest moment. Prin urmare, potrivit platformei hoteliere online Travelminit.ro, numărul rezervărilor pentru minivacanţa de Sf. Maria a crescut spectaculos, înregistrându-se cu 106% mai multe rezervări pentru acest weekend extins comparativ cu aceeaşi perioadă din 2021”, arată platforma.

Hotelurile, pensiunile şi casele de vacanţă anunţă în continuare oferte avantajoase pentru românii care vor să se bucure de un sejur.

Potrivit raportului emis de Travelminit.ro, preţul mediu pentru o cameră dublă/noapte a crescut cu 16% în acest weekend prelungit.

”Mai exact, preţul mediu pentru o cameră dublă/noapte este de 254 de lei acum, în timp ce în 2021, în aceeaşi perioadă, preţul era de 219 lei. În ciuda scumpirii tarifelor, rezervările au crescut cu 106%, semn că românii îşi doresc să profite de ziua liberă de luni şi de o pauză de relaxare. De asemenea, emiterea voucherelor de vacanţă a jucat un rol semnificativ în succesul acestui weekend pentru turismul intern, pentru că foarte mulţi turişti le-au utilizat pentru achitarea cazării”, arată platforma.

În ceea ce priveşte destinaţiile alese de români, topul se prezintă în felul următor: litoralul conduce detaşat, cu 27% dintre rezervări, urmat de munte (16% dintre rezervări), staţiunile balneare (14% dintre rezervări) şi marile oraşe (12% dintre rezervări). Cât despre unităţile de cazare alese, pensiunile au cele mai multe rezervări (38%), urmate de hoteluri (29%), vile (10%) şi apartamente (8%).

”Minivacanţa de Sf. Maria este ultima perioadă suprasolicitată din această vară, este weekendul în care jucătorii din industria turismului turează motoarele la maximum pentru a le oferi clienţilor experienţele şi serviciile pe care şi le doresc. Avem un număr impresionant de rezervări pe platforma Travelminit.ro pentru weekendul prelungit, aşa că ne bucurăm pentru faptul că românii vor în continuare să descopere ţara, să îşi petreacă vacanţele aici. Trebuie să menţionez şi faptul că cei care încă nu au reuşit să îşi ia concediu o pot face în următoarele săptămâni, mai ales că vor apărea numeroase promoţii pentru finalul de sezon, destinaţiile vor fi mai puţin aglomerate, iar preţurile la mâncare şi la diferite servicii vor fi mult mai accesibile. De asemenea, vremea se anunţă a fi una caldă şi în septembrie, deci turiştii care îşi doresc un sejur la mare pot face rezervări încă de pe-acum pentru începutul de toamnă. Mai mult decât atât, pentru că ne dorim să îi recompensăm pe cei care călătoresc în România, luna trecută am dat startul unei campanii cu un premiu special la final de sezon estival. Cei care vor rezerva între 1 iulie şi 31 august o cazare pe travelminit.ro sau pe promoţii.travelminit.ro au şansa de a câştiga 10.000 de lei la sfârşitul acestei veri + alte premii cool”, spune Tímea Imecs-Ambrus, director de dezvoltare Travelminit.

Românii care preferă să evite destinaţiile populare în acest weekend prelungit şi să se bucure de linişte pot alege zonele mai retrase. De exemplu, cei care iubesc muntele şi natura, dar vor să evite staţiunile arhipline de pe Valea Prahovei se pot orienta către Ţara Făgăraşului, cu satele şi peisajele sale minunate. Ţinutul secuiesc este, de asemenea, o opţiune grozavă pentru cei care caută deconectarea completă.

Harghita se numără printre cele mai verzi judeţe ale României, astfel că cei care ajung aici în weekend se pot bucura de trasee într-un cadru natural spectaculos, de activităţi pline de adrenalină, dar şi de bucătăria tradiţională. Nu trebuie ratate nici satele săseşti din zona Transilvaniei, mai ales că sunt multe opţiuni pe lângă deja cunoscutele Viscri, Biertan şi Meşendorf. Pentru cei care caută tradiţii şi experienţe autentice, Criţ, Saschiz şi Moşna sunt câteva opţiuni excelente.

Fondată în Cluj-Napoca, compania Travelminit este unul dintre cei mai mari jucători pe piaţă rezervărilor hoteliere din România din 2017. Portofoliul Travelminit conţine 7.500 de unităţi de cazare (hoteluri, pensiuni, apartamente) din România active pe platforma şi acoperă o gama largă de cazare în toată ţară (litoral, munte, destinaţii balneoclimaterice şi oraşe mari), fiind lider pe piaţă rezervărilor cu card de vacanţă. în 2021, Travelminit raportează 13,5 milioane de euro vânzări în România şi 16 milioane de vizite pe platforma.

Din 2020, Travelminit face parte din Szallas Group, care are în portofoliu 12 platforme hoteliere în Centrul şi Estul Europei (România, Ungaria, Polonia, Cehia, Croaţia), cu vânzări de peste 150 milioane de euro şi peste 350 de angajaţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.