Mai multe detonări au avut loc marţi, în apropierea unui aerodrom militar rus, în vestul Crimeei ocupate, iar autorităţi ruse anunţă că acestea nu s-au soldat cu nicio victimă şi au fost cauzate de explozia unor muniţii destinate aviaţiei, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Înregistrări video postate pe reţele de socializare suprind o minge de foc care se formează în urma unei explozii puternice, iar coloane de fum negru se ridică pe cer.

”Mai multe muniţii destinate aviaţiei au explodat într-un depozit situat pe teritoriul aerodromului militar Saki, în apropiere de localitatea Novofiodorovka”, a anunţat într-un comunicat armata rusă.

Depozitul respectiv nu a fost ţinta niciunui bombardament, subliniază ea, însă fără să precizeze originea acestor explozii.

”Nimeni nu a fost rănit în explozie”, potrivit aceleiaşi surse.

Autorităţile locale au anunţat, cu puţin timp mai înainte, că ”mai multe explozii” au avut loc în apropiere de aerodromul militar, fără să precizeze cauza.

Peninsula ucraineană Crimeea, anexată în 2014 de Rusia, se află în prima linie o ofensivei militare a Moscovei împotriva vecinului său, din februartie.

Avioane ruseşti decolează aproape zilnic din Crimeea, pentru a lovi ţinte în regiuni ucrainene aflate sub controlul Kievului, iar multe zone din peninsulă se află în raza de acţiune a tunurilor şi dronelor ucrainene.

În pofida războiului, Crimeea a rămas un loc important de vilegiatură al multor ruşi, care continuă să profite de vară pe plajele peninsulei.

”Turiştii nu sunt în pericol. Vă cerem să păstraţi calmul”, a îndemnat un deputat rus ales în Crimeea, Aleksei Cerniak.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.