Serviciile de securitate ucrainene au afirmat luni că a fost dejucată o tentativă de asasinat îndreptată împotriva Ministrului Apărării şi a şefului contrainformaţiilor militare, o parte dintre presupuşii organizatori fiind neutralizaţi, a anunţat luni agenţia de presă Belga

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cei doi înalţi oficiali ucraineni vizaţi de atentat au fost Ministrul Apărării, Oleksii Reznikov, şi şeful contrainformaţiilor militare, Kyrylo Budanov. Serviciul de Securitate Ucrainean (SBU) a anunţat pe contul său de Telegram că au fost arestaţi ”ucigaşii angajaţi de serviciile secrete ruse, care plănuiau asasinatul”.

În materialul video difuzat se văd doi bărbaţi civili, doborâţi şi încătuşaţi de un grup armat, care apoi sunt duşi către o maşină.

Arestarea celor doi bărbaţi a avut loc la Kovel, în nord-vestul Ucrainei, iar unul dintre aceştia ar fi ajuns în Ucraina din Rusia, trecând prin Belarus.

Potrivit SBU, cei arestaţi pregăteau lichidarea celor doi oficiali ucraineni, dar şi a ”unui militant ucrainean cunoscut”, al cărui nume nu a fost dat însă publicităţii. SBU a mai precizat că fiecare din aceste asasinate urma să fie recompensat cu o sumă între 100.000 şi 150.000 de dolari.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.