Preşedintele Joe Biden şi prima doamnă Jill Biden au sosit, luni, în Kentucky pentru a se întâlni cu familiile afectate de furtuni şi pentru a evalua pagubele provocate de cele mai grave inundaţii din istoria statului, transmite Associated Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Soţii Biden au fost întâmpinaţi călduros de guvernatorul Andy Beshear şi de soţia sa, Britainy, când au ajuns în estul statului Kentucky.  

Ei au mers imediat cu maşina pentru a vedea distrugerile provocate de furtuni în Breathitt County, oprindu-se la locul unde un autobuz şcolar, purtat de ape, s-a izbit de o clădire parţial prăbuşită. 

Ulterior, ei urmau să participe la o şedinţă de informare cu privire la impactul inundaţiilor cu primii respondenţi şi specialişti în recuperare la şcoala primară Marie Roberts din Lost Creek şi să viziteze o altă comunitate greu încercată din stat şi să se întâlnească direct cu cei afectaţi. 

 "Ei vor primi o actualizare a răspunsului la dezastru, le vor mulţumi celor din prima linie şi vor împărtăşi durerea comunităţii", a declarat secretarul de presă al Casei Albe, Karine Jean-Pierre. 

Deplasarea de luni este a doua vizită a lui Biden în acest stat de la preluarea mandatului anul trecut.  

El a mai fost în decembrie, după ce tornadele au trecut prin Kentucky, omorând 77 de persoane. Recentele inundaţii au dus la decesul a cel puţin 37 de persoane.  

Biden a extins asistenţa federală în caz de dezastru în Kentucky, asigurându-se că guvernul federal va acoperi toate costurile de îndepărtare a molozului şi alte măsuri de urgenţă. 

Serviciul Naţional de Meteorologie a declarat duminică că inundaţiile rămân o ameninţare, avertizând asupra unor noi furtuni până joi. 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.