Cu toţii ştim că atunci când vine vorba de ales un laptop trebuie să ţinem cont de numeroase aspecte pentru a putea face achiziţia potrivită. Însă, de multe ori este greu să faci decizia corectă din simplul fapt că există atât de multe opţiuni pe piaţa actuală. Astfel că, de multe ori cumpărăm poate ceva care nu este chiar potrivit nevoilor noastre. Citeşte în continuare acest articol şi vezi care sunt cele 3 aspecte de care să ţii cont şi pentru a achiziţiona varianta optimă pentru tine.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Top 3 aspecte de care să ţii cont

1.    Mărimea este importantă

Acest aspect poate fi extrem de relevant pentru mulţi oameni. Te întrebi de ce? Ei bine, adesea, dorim să transportăm cu noi şi laptopul, însă dacă acesta este mult prea mare, nu ne va fi uşor. Iar cu cât este mai mare, cu atâta este şi mai greu. De aceea, dacă îţi doreşti unul pe care să îl poţi lua peste tot cu tine, alege unul care să fie cu un design subţire şi uşor. Mai exact, poţi opta pentru un dispozitiv cu un ecran între 12 şi 13,3 inch şi  care să aibă o greutate mai mică de 1,5 kg. Există numeroase laptopuri pe piaţă care să se încadreze în acest criteriu, iar majoritatea sunt în categoria de Ultrabook.

2.    Rezistenţa bateriei

Dacă eşti genul de persoană care stă mult la laptop sau care chiar îşi desfăşoară activitatea de la muncă pe un altfel de device, cu siguranţă trebuie să ai în vedere acest aspect. Mai mul ca sigur nu îţi doreşti ca laptopul tău să te ţină doar 2-3 ore şi după aceea să trebuiască să fie încărcat. Astfel, alege să îţi cauţi unul care să aibă durata bateriei peste 10 ore. Există multe opţiuni care să se încadreze în acest criteriu, deci nu va fi o căutare în van. Totuşi, de multe ori realitatea nu este exact aceea cu ce promit mulţi producători de laptopuri, motiv pentru care vă puteţi ghida şi după recenziile altor cumpărători. Şi dacă nu vrei să faci asta, poţi să te uiţi la valoarea nominală a bateriei în waţi-oră (Wh) sau miliamperi-oră (mAh). Dacă numărul este mare, bateria va ţine mult. În acest fel îţi va fi uşor să compari singur din modelele existente.

3.    Capacitatea de stocare

Cum am menţionat anterior, dacă un laptopul este pentru tine un echipament de lucru, normal că vei avea nevoie de o capacitate de stocare mare. În general, această capacitate încape de la 160 de GB şi poate ajunge chiar până la 2 TB care este extrem de mult. O variantă de mijloc poate fi de 500 de GB şi este mai mult decât suficient, dacă nu, poţi opta şi pentru cele de 1 TB. Însă dacă nu ai nevoie de laptop pentru job şi vrei unul doar pentru filme pe Netflix sau să citeşti diverse articole, poţi alege o capacitate de 250 GB.

În concluzie, pentru a te putea de cea mai bună alegere, ţine cont de cele 3 aspecte menţionate anterior şi vei avea laptopul potrivit pentru tine. Cu siguranţă vei face alegerea corectă!

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.