Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a cerut un răspuns internaţional mai puternic la „teroarea nucleară” a Rusiei, după ce a anunţat un nou bombardament la centrala nucleară Zaporojie, potrivit The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În timpul unei convorbiri telefonice cu preşedintele Consiliului European, Charles Michel, Zelenski a cerut să fie impuse sancţiuni industriei nucleare ruseşti şi combustibilului nuclear.

„Am discutat cu Charles Michel, i-am povestit despre situaţia de pe câmpul de luptă, în special la centrala Zaporojie. Teroarea nucleară rusă necesită un răspuns mai puternic din partea comunităţii internaţionale - sancţiuni asupra industriei nucleare ruseşti şi a combustibilului nuclear”, a scris Zelenski pe Twitter. 

Compania nucleară de stat a Ucrainei a declarat mai devreme că un muncitor a fost rănit când forţele ruse au bombardat centrala nucleară Zaporizhzhia sâmbătă seara, potrivit Reuters. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.