Primarul Iaşiului Mihai Chirica le-a cerut profesorilor, dar şi celor din Ministerul Educaţiei, să dea o lege a Educaţiei care să se potrivească României şi peste o sută de ani, adăugând că de noi toţi depinde dacă un copil, prin educaţia oferită, ajunge preşedinte de ţară sau un infractor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Mihai Chirica a declarat sâmbătă la Iaşi, la dezbaterea privind noile legi ale Educaţiei, la care a fost prezent şi ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, că este un moment istoric cel privind adoptarea unor noi legi ale Educaţiei şi că acesta nu trebuie ratat.

”Dacă ratăm şi acest moment atunci nu cred că mai avem un destin pe care să-l controlăm singuri”, consideră edilul ieşean, Mihai Chirica.

El le-a cerut profesorilor, dar şi reprezentanţilor Ministerului Educaţiei, să dea României o lege a Educaţiei care să se potrivească şi peste o sută de ani.

”Daţi o lege după cum doriţi să vă educaţi propriul copil şi după cum doriţi să vă trăiţi viaţa la pensie. Fiecare dintre dumneavoastră trebuie să trateze cu maximă responsabilitate nu doar viaţa la catedră, ci însăşi legea care va dirija viaţa dumneavoastră la catedră”, a precizat Chirica.

Edilul ieşean a spus că sunt sute de mii de copii în România care au trecut prin şcoală, dar nu ştiu să scrie şi să citească, el adăugând că vorbim de pierderi pe care România nu le va putea plăti niciodată.

”Sunt găuri negre pe care nu vom reuşi să le mai acoperim. Fiecare copil poate deveni un preşedinte de stat sau din păcate un infractor. De noi toţi depinde dacă ajunge preşedinte”, a adăugat primarul Mihai Chirica.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.