Premierul Nicolae Ciucă a afirmat că a convenit găsirea unei soluţii în comun cu Ministerul Energiei astfel încât să se asigure că în această iarnă cetăţenii din Focşani vor beneficia de termie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Ciucă a declarat, sâmbătă, în judeţul Vrancea, că societatea de termoficare din Focşani este în insolvenţă.

„Au fost probleme punctuale legate de termie în municipiul Focşani, înţelegând că structura locală este deja în insolvenţă deşi a derulat un proiect prin care se poate să  producă energie prin cogenerare, în momentul de faţă nu a reuşit să depăşească momentul şi am convenit să găsim o soluţie în comun cu Ministerul Energiei astfel încât să ne asigurăm că în această iarnă cetăţenii municipiului Focşani vor beneficia de termie”, a explicat premierul.

Întrebat despre care ar fi variantele luate în calcul în această situaţie, Nicolae Ciucă a răspuns: „Din soluţiile pe care le-am discutat este clar că cea mai la îndemână este ca această societate să îşi ducă tot parcursul pe insolvenţă până la capăt, după care reînfiinţarea unei alte societăţi care să poată să preia tot ceea ce ţine de responsabilitatea asigurării termiei la nivelul municipiului Focşani”.

„Sunt aspecte tehnice pe care autorităţile locale împreună cu Ministerul Energiei pot să le rezolve, ţinând cont că există deja discuţii preliminarii în acest sens”, a adăugat şeful Executivului

De asemenea, el a mai fost întrebat dacă vor mai veni bani pentru acest domeniu în condiţiile în care în acest an au fost alocări financiare consistente de la Ministerul Dezvoltării.

„Au fost şi alocările consistente, au fost deja şi câteva elemente de progres ţinând cont de faptul că societatea a început să producă energie şi să vândă energie, am înţeles că o parte din fonduri au fost recuperate şi vorbeau de 2,4 milioane care deja au reuşit să le realizeze şi sigur prin această alocare bugetară se vor putea aloca fonduri astfel încât să rezolvăm problema”, a precizat Nicolae Ciucă.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.