Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, a afirmat că nu austeritatea este cuvântul cheie în această perioadă,ci mai degrabă cumpătarea, precizând că estimările Băncii Mondiale arată că până în 2030 România îşi poate asigura peste cinci la sută creştere economică în fiecare an.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
“Aş spune că nu austeritatea este cuvântul cheie în această perioadă, ci mai degrabă cumpătarea, pentru că am văzut faţă de crizele precedente, din în urmă cu zece ani, guvernele statelor occidentale şi din zona cu care şi noi conlucrăm îndeaproape, partenerii noştri, nu au mai avut această abordare legată de austeritate, ci mai degrabă de solidaritate şi de sprijin şi pentru cetăţenii vulnerabili, dar şi pentru pentru afaceri, pentru mediul economic, care trebuie să ţină practic greul acestei perioade”, a declarat Dan Cărbunaru, sâmbătă, la Antena 3. 
Întrebat cât de repede va fi gata cel de-al treilea pachet de ajutorare a populaţiei, purtătorul de cuvânt al Guvernului a răspuns: “Vă amintiţi că intervenţia Guvernului a început încă din toamna anului trecut, când pachete suplimentare au venit fie să intervină punctual pentru a compensa presiunea care era aşezată asupra economiei sau asupra gospodăriilor românilor. Şi suntem acum într-o etapă de evaluare în care, în funcţie de nevoi, să putem interveni din nou pentru a-i sprijini, mai ales pe cei aflaţi la nevoie. Aş aduce aminte aici faptul că 60 la sută dintre resursele pe care Guvernul le-a alocat prin pachetul Sprijin pentru România sunt destinate mediului economic, iar răspunsul economiei româneşti la acest tip de măsuri şi la acest tip de abordare nu a întârziat să apară”. 
El a precizat că din aceste motive avem o creştere economică printre cele mai mari din Uniunea Europeană. 
“De aceea, avem o creştere economică importantă, printre cele mai mari din Uniunea Europeană. Estimările Băncii Mondiale arată că până în 2030, continuând acest ritm şi de reforme, dar şi de cumpătare, România poate să-şi asigure peste cinci la sută creştere economică în fiecare an ceea ce ar genera o creştere a PIB-ului ţării noastre de la 240 de miliarde de euro, aproximativ cât este acum, la aproape 400 de miliarde de euro”, a mai precizat Dan Cărbunaru.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.