Suportul vital pentru Archie Battersbee urmează să fie retras, sâmbătă, după ce lupta legală a familiei sale pentru a-l muta la un centru de îngrijire paliativă nu a avut succes, informează The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Părinţii săi, Hollie Dance şi Paul Battersbee, au făcut vineri seară o ultimă pledoarie fără succes la Curtea Europeană a Drepturilor Omului pentru a interveni, după ce încercarea lor de a face recurs împotriva unei hotărâri a înaltei curţi conform căreia trebuie să rămână la Spitalul Regal din Londra a fost respinsă de către curtea de apel.

Părinţii voiau să-l mute la un centru paliativ pentru oprirea îngrijirilor, dar justiţia a considerat că transportul de la spital ar fi prea periculos.

Familia sa a fost informată că îngrijirile vor fi restrase, sâmbătă, la ora 10.00 (ora 12.00 - ora României) Un purtător de cuvânt al Centrului juridic creştin, care susţine efortul juridic al familiei, a declarat agenţiei de presă PA: "Toate căile legale au fost epuizate. Familia este devastată şi petrece timp preţios cu Archie".

În vârstă de 12 ani, Archie Battersbee este menţinut în comă, într-un spital din Londra, din aprile.

Archie Battersbee a fost găsit inconştient acasă, la 7 aprilie nu şi-a mai recăpătat cunoştinţa de atunci.

Mama sa, Hollie Dance, spune că el ar fi participat la o provocare online care consta în a-şi ţine respiraţia până la leşin.



 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.