Secretarul general al ONU Antonio Guterres spune că este „imposibil” de rezolvat „problemele cele mai presante” precum încălzirea globală fără un dialog „eficient” între China şi Statele Unite, a declarat vineri purtătorul său de cuvânt.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Cred că pentru secretarul general, este imposibil de a rezolva problemele cele mai presante în lume fără un dialog şi o cooperare eficientă între cele două ţări”, a declarat Stéphane Dujarric, întrebat la un briefing de presă, după anunţul Beijingului de a îngheţa cooperarea sa cu Washingtonul pe anumite domenii, între care şi schimbările climatice, scrie AFP. 

După vizita, în această săptămână la Taiwan a şefei deputaţilor americani Nancy Pelosi, Beijingul a lansat importante exerciţii militare în largul insulei.

Ministrul chinez al Afacerilor Externe a spus că suspendă cooperarea cu Washingtonul pe problema repatrierii migranţilor ilegal, precum şi în materie de justiţie, criminalitate transfrontalieră şi luta antidrog. 

Casa Albă l-a convocat pe ambasadorul chinez la Washington. „Noi am condamnat operaţiunile militare ale Chinei, care sunt iresponsabile, contrare obiectivului nostru de lungă durată de a menţine pacea şi stabilitatea în Taiwan”, a indicat vineri purtătorul de cuvânt al administraţiei americane John Kirby. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.