Preţurile petrolului au crescut vineri, recuperând unele dintre pierderile din ultimele zile, pe baza datelor referitoare la creşterea numărului locurilor de muncă din SUA, dar au încheiat săptămâna aproape de cele mai reduse niveluri din februarie, afectate de temerile că o recesiune ar putea afecta cererea de combustibil, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cotaţia ţiţeiului Brent a crescut cu 1,46 dolari, sau cu 1,6%, la 95,58 dolari pe baril.

Preţul ţiţeiului american West Texas Intermediate a crescut cu 1,24 dolari sau cu 1,4%, la 89,78 dolari.

Creşterea numărului locurilor de muncă din SUA s-a accelerat în mod neaşteptat în iulie, salariile non-agricole crescând cu 528.000 de locuri de muncă, cel mai mare câştig din februarie, a raportat Departamentul Muncii din SUA.

”Sunt date economice puternice, care susţin în prezent creşterea pieţei petrolului”, a declarat Bob Yawger, director pentru viitorul energiei la Mizuho.

În timpul sesiunii, ambele valori de referinţă au atins minime văzute ultima dată înainte de invazia Rusiei din 24 februarie în Ucraina.

Preţul petrolului Brent a rămas în scădere cu aproximativ 13% de la închiderea de vinerea trecută, iar cel al petrolului WTI cu aproape 9%.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.