Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, afirmă că multitudinea de conflicte care există la nivel global arată că globală de securitate nu a funcţionat. ”Poporul nostru a unit lumea liberă pentru a înţelege cât de fragilă este libertatea noastră”, a afirmat Zelenski, apreciind că această fragilitate poate fi protejată doar printr-o acţiune comună.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Există o mulţime de rapoarte despre situaţii de conflict şi ameninţări care există în alte zone geografice. Mai întâi - Balcanii, apoi - Taiwan, acum poate fi vorba de Caucaz... Toate aceste situaţii par diferite, deşi sunt unite de un singur factor, şi anume: arhitectura globală de securitate nu a funcţionat. Dacă ar fi funcţionat, nu ar fi existat toate aceste conflicte”, a afirmat Zelenski în ultimul mesaj postat pe reţelele de socializare.  

Potrivit acestuia, ”ucrainenii fac acum un lucru foarte important pentru toată lumea”.  

”Poporul nostru a unit lumea liberă nu doar în jurul luptei lor pentru libertate, ci şi pentru a înţelege cât de fragilă este libertatea noastră, libertatea fiecărei naţiuni din Europa şi din alte părţi ale lumii. Această fragilitate poate fi protejată doar printr-o acţiune comună, iar pentru ca acest lucru să funcţioneze pe termen lung trebuie să existe o arhitectură de securitate globală eficientă care să asigure că niciun stat nu mai poate recurge vreodată la teroare împotriva unui alt stat”, a mai afirmat Zelenski.  

Acesta afirmă că la acest lucru se lucrează în prezent, ”la nivel de sistem, la nivelul instituţiilor globale”.  

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.