În total, 27 de avioane militare chineze au intrat în zona de apărare aeriană taiwaneză miercuri, anunţă autorităţile din Taiwan, unde a efectuat o vizită preşedinta americană a Camerei Reprezentanţilor Nancy Pelosi, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Douăzeci şi şapte de aeronave ale armatei chineze ”au intrat în zona din jurul (zona de identificare a apărării aeriene - mai largă decât spaţiul aerian) la 3 augst 2022”, a anunţat într-un mesaj postat pe Twitter Ministerul taiwanez al Apărării.

De la sosirea în Taiwan a lui Nancy Pelosi, autorităţile chineze îşi multiplică demonstraţiile de forţă şi exerciţiile militare în zona insulei.

Ele afirmă că aceasta este un răspuns la o încălcare a acordurilor diplomatice dintre Statele unite şi China.

Occidentul a ţinut să-şi exprime nemulţumirea faţă de această ”reacţie”.

”Este normal ca deputaţii din ţările noastre să călătorească pe plan internţaional. Răspunsul sub forma unei escaladări” al Chinei ”riscă să crească tensiunile şi să să destabilizeze regiunea”, condamnă miercuri într-un comunicat comun miniştrii de Externe ai statelor membre G7 - Statele Unite, Japonia, Franţa, Germania, Italia, Canada şi Regatul Unit.

Taiwanul nu intenţionează, însă, să se lase intimidat.

Preşeidnta Tsai Ing-wen a subliniat miercuri că Taiwanul ”nu va da înapoi” în faţa ameninţării Chinei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.