Expoziţia artistei Anca Boeriu - #humans - poate fi văzută până la 28 august la Galeria Creart din Piaţa Alexandru Lahovari nr. 7.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Anca Boeriu şi oamenii ei... gânditori şi zburători, siluete întregi sau doar detalii, în grupuri sau solitari, uneori chiar fără referinţe la gen sau identităţi. Fiindcă este vorba despre esenţa umanului: o atingere, o îmbrăţişare, o atitudine... În contextul izolării, al neîncrederii şi panicii generate de pandemie, sunt gesturile care ne-au lipsit poate cel mai mult, fiindcă ele ţin de nevoia intrinsecă a omului: aceea de a fi împreună şi de a interacţiona emoţional prin limbajul corpului. Sunt acele valori pe care universul artistic al Ancăi Boeriu le încapsulează în forme, linii sau puncte, păstrând esenţa umanului într-o zonă a empatiei, ferită de tragic sau morbid. Sunt acele nevoi şi valori de care suntem poate astăzi mai conştienţi decât oricând. Sintetizate, ele se traduc simplu prin... uman. #human", spune Roxana Lăpădat, director artistic Teatrelli. 

Anca Boeriu s-a născut în anul 1957 în oraşul Pucioasa şi a absolvit Universitatea Naţională de Arte din Bucureşti (UNARTE) în anul 1982. Este lector universitar doctor la UNARTE, în cadrul secţiei de Grafică, unde predă de 21 de ani. Este membru U.A.P din 1999 şi, din 2016, preşedinte al Filialei de Grafică Bucureşti, membru fondator în Asociaţia Internaţională „Prietenii Muzeului Naţional de Artă al României", membru al Asociaţiei Internaţionale MitOst Germania, delegat pentru România al Trienalei de Gravură de la Chamallier (Franţa), iar din anul 2014 este iniţiatorul şi coordonatorul Bienalei Internaţionale de Gravură - Bucharest International Print Biennale (BIPB).

Activitatea artistică şi curatorială este vastă, cuprinzând expoziţii de anvergură în ţară şi peste hotare. Gândeşte proiecte pentru studenţii ei şi pentru comunitate. Pe parcursul carierei artistice a primit o serie de importante premii şi distincţii, dintre care cele mai recente: Premiul UAP pentru Curatoriat (în anul 2017), Premiul pentru Grafică (în anul 2014).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.