Preşedintele Consiliului Judeţean Harghita Borboly Csaba susţine că există o mafie a urşilor, susţinută cu fonduri şi resurse, după ce un urs a atacat un tânăr de 19 ani, într-un sat din judeţ.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Suprapopularea în cazul ursului brun carpatin nu este o poveste! Cine nu crede să vină în judeţul Harghita şi să constate cu ce pericole se confruntă oamenii! Din păcate acelaşi urs care a mai atacat în trecut în satul Văleni, comuna Feliceni, azi şi-a ales o nouă victimă, un tânăr de 19 ani care împreună cu familia aduna turma să o pună la adăpost. Cât timp mafia ursului există şi este alimentată, suntem cu mâinile legate!”, afirmă, într-o postare pe Facebook, preşedintele Consiliului Judeţean Harghita. Borboly Csaba.
Cu ajutorul unui tractor, membrii familiei au reuşit să sperie ursul şi astfel să-l salveze pe tânăr, care a suferit răni la braţ, piept şi la cap, fiind transportat la Spitalul Municipal din Odorheiu Secuiesc.
În judeţul Harghita, anul trecut, au fost înregistrate aproximativ 700 de pagube provocate de urşi şi în fiecare an sunt din ce în ce mai mulţi urşi.
În opinia preşedintelui CJ Harghita, managementul cinegetic este ceea ce trebuie implementat pentru a dimensiona corect populaţia de urs la suprafaţa teritoriului.
"Ar trebui să luăm exemplu de la alte ţări unde banii din fondurile europene sunt destinaţi special pentru această cauză. Există o mafie a urşilor, susţinută cu fonduri şi resurse, şi până acest lucru există nu se poate face nimic" a  apreciat Borboly Csaba, preşedintele Consiliului Judeţean Harghita.
”Câte victime mai trebuie să fie pentru a înţelege - Cu ursul nu-i de joacă!”, conchide el.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.