USR a anunţat, marţi, lansarea unui nou site al măsurii de reducere a taxării salariilor, www.zerotaxe.ro. „Decizia Guvernului Ciucă de a creşte taxele de la 1 august va nenoroci sute de mii de români. 60% din IMM-urile din România anunţă deja că vor face concedieri ca urmare a creşterii taxelor. Dacă ar fi vrut să ajute românii, Guvernul PSD-PNL ar fi trebuit tocmai să reducă taxele, nu să le crească sărăcind românii şi mai mult”, acuză partidul condus de Cătălin Drulă, într-un comunicat de presă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Noul site www.zerotaxe.ro este actualizat cu ultimele noutăţi şi explică principiile Zero Taxe pe salariul minim şi impactul benefic pe care îl poate avea această măsură. De asemenea, conţine un calculator care arată oricui este interesat cu cât i-ar creşte venitul odată cu aplicarea măsurii - https://zerotaxe.ro/#!/calculator. Iată un exemplu legat de cât de mult ia statul român şi cât de mult din munca unui român i-ar rămâne dacă impozitarea ar fi redusă. În prezent, la un salariu de 1.000 de euro, brut pe lună, după ce statul ia taxele, un angajat rămâne cu 2.887 de lei în mână. Dacă s-ar aplica reducerea impozitării prin scutirea salariului minim, angajatul ar rămâne în buzunar cu un salariu net cu 1.000 de lei mai mare”, conform sursei citate.

„În aceste vremuri care devin tot mai grele, statul a ales să sărăcească românii şi mai puternic prin creşterea taxelor tocmai pentru cei cu salariile cele mai mici. Ar trebui fix invers decât a făcut. Acum ar fi cel mai bun moment de scădere a taxelor. Dacă clasei politice i-ar păsa de români, asta ar face. Măsura pe care am vrut mereu să o introducem şi pe care am negociat-o în fostul program de guvernare, cu greu, este netaxarea primilor lei câştigaţi de orice salariat din România. Concret, scutirea de la taxe a echivalentului unui salariu minim pentru veniturile tuturor salariaţilor din România. Exact aşa cum este în statele vestice, unde românii pleacă de multe ori la muncă. Pentru mai buna înţelegere a acestei măsuri, pentru care coaliţia PSD - PNL «nu are bani», am explicat totul pe www.zerotaxe.ro”, a declarat Cristina Prună, deputat USR.

În numeroase ţări din Europa, statul aplică diverse sisteme menite să ferească salariile mici de o taxare prohibitivă. Statul român impune cea mai mare povară fiscală pe salariile mici din toată Europa. Recent, Guvernul Ciucă a crescut fix această impozitare. Salariaţii care muncesc două ore sau patru ore vor fi taxaţi ca şi cum ar munci opt ore. Un gest oribil care va nenoroci sute de mii de români şi va împinge şi mai mulţi români în afara ţării sau îi va îndrepta către munca la negru.

„Taxele mari pe muncă nu sunt o fatalitate pentru România. Putem avea o ţară în care munca să fie bine plătită. Dar trebuie ca statul să nu mai ne ia jumătate din salariu în fiecare lună. Sau, mai nou, să desfiinţeze contractele part-time printr-o impozitare aberantă şi punitivă. Contrar opiniilor răspândite de membrii partidelor care fac parte din arcul de guvernare, Zero Taxe pe Salariul Minim se aplică tuturor salariilor din economie, nu doar salariaţilor cu salariu minim”, a declarat Claudiu Năsui, vicepreşedinte USR, potrivit comunicatului de presă.

Zero Taxe pe Salariul Minim este singura soluţie care poate să scoată milioane de români din sărăcie, să oprească exodul românilor în alte ţări şi să pună România pe o traiectorie de creştere reală, prin muncă bine plătită.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.