O femeie medic, Lisa-Marie Kellermayr, s-a sinucis după ce a primit ameninţări cu moartea de la activişti împotriva vaccinării anticovid şi unor adepţi ai teoriei conspiraţiei cu privire la covid-19, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Să punem capăt acestor afirmaţii alarmiste şi acestor tentative de intimidare. Ura şi intoleranţa nu au ce căuta în Austria”, denunţă preşedintele austriac Alexander Van der Bellen.

Lisa-Marie Kellermayr era o reprezentantă cunoscută a luptei împotriva covid-19 în Austria, deoarece acorda cu regularitate interviuri televiziunilor austriere, în care promova vaccinarea împotriva covid-19.

Preşedintele austriac i-a adus un omagiu medicului, pentru angajamentul în lupta împotriva virusului şi abordarea prudentă împotriva pandemiei.

El a condamnat persoanele care ”au speriat-o, au ameninţat-o mai întâi pe Internet, iar apoi personal, ducându-se direct în cabinetul său”.

Presa austriacă scrie că ea a fost nevoită să-şi închisă temporar cabinetul, după ce a ajuns să cheltuiască 8.000 până la 10.000 de euro pe lună cu agenţi se securitate, din cauza ameninţărilor pe care le primea.

Lisa-Marie Kellermayr a fost găsită moartă vineri, în birou, în regiunea Austria Superioară.

Presa ausriacă scrie că lâgă corp a fost găsită o scrisoare în care-şi explica gestul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.