Autorităţile ucrainene depun eforturi pentru a se asigura că toţi cetăţenii evacuaţi din regiunea Doneţk primesc locuinţe şi protecţie socială, a declarat, sâmbătă, vicepremierul - ministru pentru Reintegrarea teritoriilor ocupate temporar, Iryna Vereshchuk, potrivit Ukrinform.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"În regiunea Doneţk sunt 200.000-220.000 de ucraineni, inclusiv 52.000 de copii. Şi este responsabilitatea statului şi a fiecărui cetăţean adult să asigure protecţia vieţii lor", a declarat Vereshchuk. 

Potrivit ministrului, evacuarea din regiunea Doneţk are două motive: intensificarea ostilităţilor şi absenţa aproape completă a aprovizionării cu energie electrică şi gaze. 

Prin urmare, în această iarnă, zonele populate vor rămâne fără căldură, a precizat oficialul guvernamental. 

La 29 iulie, Cabinetul de Miniştri a înfiinţat un Comandament de coordonare pentru a organiza evacuarea civililor din regiunea Doneţk şi a numit-o pe Iryna Vereshchuk în fruntea acestuia.  

Din acest organism vor face parte şi reprezentanţi ai ministerelor, agenţiilor de aplicare a legii şi administraţiilor regionale. 

  

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.