Dacă sunteţi un gospodar urban sau suburban, trebuie să profitaţi cât mai mult dintr-un spaţiu mic de grădină. Este o provocare interesantă să foloseşti fiecare colţ, să gândeşti în amănunt şi să stăpâneşti plantarea succesivă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pentru gospodarii din mediul rural, provocarea este că o grădină mare poate fi şi mai solicitantă. De fapt, chiar dacă avi mult spaţiu, este o idee bună să creşti o grădină mică spre medie, gestionată intensiv înainte de a încerca să abordezi o grădină mare.

Odată ce poţi gestiona cu uşurinţă acest lucru, nu este nevoie de atâta muncă suplimentară pe cât ţi-ai putea imagina pentru creşterea dimensiunii şi volumului. Iată câteva lucruri de luat în considerare atunci când faceţi această tranziţie.

Paşi de bază pentru a-ţi întreţine grădina

1. Găseşte locaţia potrivită:

În loc să-ţi aşterni grădina mare oriunde, merită pe deplin să petreci timp pregătind o locaţie ideală.

Acest lucru ar trebui să includă acces facil la zona de parcare pentru a aduce modificări în grădini în vrac. Accesul la o sursă de apă este critic. Crearea unui drenaj bun folosind metode precum terasare, pereţi de sprijin, paturi înălţate sau mai multe va fi profitabilă pe termen lung.

2. Pregăteşte materialele necesare:

Fii pregătit cu toate ustensilele necesare pentru grădinărit fie că este vorba de motosape sau sisteme de irigaţie. Odată pregătite îţi vor salva timp din drumuri nenumărate până la magazin pentru a achiziţiona lipsurile de care ai nevoie pentru a-ţi întreţine grădina. Mai ales când hipermagazinele se află la kilometri lungi distanţă faţă de zonele rurale. Rosolar-shop.ro dispune de o gamă variată de produse pe această temă care pot să-ţi facă grădina frumoasă şi plină de roade.

3. Protejarea împotriva dăunătorilor:

O grădină mare este probabil să atragă o mulţime de dăunători. Rozătoarele, insecte, ciori şi multe altele apar atunci când începi să plantezi în masă. Fă-ţi o favoare uriaşă şi construieşte un gard potrivit sau o altă barieră pentru a-ţi proteja plantele de la început, precum şi plasarea unei sperietoare.

4. Îngrijirea plantelor:

Dacă pui seminţele direct în pământ, trebuie uzi frecvent zona din jurul acelor plante până când acestea devin suficient de mari pentru a se descurca singure. Ce mai poţi face pentru a-ţi uşura munca este să plantezi plantele pepinieră.

O pepinieră poate fi o seră sau doar o zonă protejată de vânt, rezervată creşterii incipiere a plantelor. Pune toate plantele în această locaţie, astfel încât să poţi îngriji sute de puieţi tineri în doar câţiva metri pătraţi de spaţiu.

5. Amplasează polenizatori:

Pentru producţia mare de alimente, aveţi nevoie de o populaţie mare de polenizatori. În caz contrar, va trebui să faci multă polenizare manuală sau să te confrunti cu o producţie slabă.

Deoarece se presupune că ai spaţiu, adăugă câteva parcele de polenizatori în zona grădinii tale. De asemenea, creează habitate compacte, astfel încât polenizatorii tăi. să poată ierni în siguranţă şi să îşi poată creşte puii.

Mulţi polenizatori îndeplinesc o dublă sarcină, împiedicând insectele dăunătoare să preia grădina tale şi polenizeaza plantele pentru o bună creştere.

Dacă acorzi o atenţie deosebită modului în care funcţionează grădina ta şi iei notiţe pe parcurs, devine din ce în ce mai uşor să gestionezi o grădină mare. Nu subestima niciodată puterea învăţării practice în grădină.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.