Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, vineri, decretul privind promulgarea Legii pentru ratificarea Protocolului, semnat la Bruxelles, la 5 iulie 2022, de aderare a Republicii Finlanda la Tratatul Atlanticului de Nord, semnat la Washington la 4 aprilie 1949, şi a Protocolului, semnat la Bruxelles, la 5 iulie 2022, de aderare a Regatului Suediei la Tratatul Atlanticului de Nord, semnat la Washington la 4 aprilie 1949.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cele două Camere ale Legislativului au adoptat miercuri, în sesiuni extraordinare, proiectele de lege de ratificare a protocoalelor privind aderarea FInlandei şi Suediei la Alianţa Nord-Atlantică.

Camera Deputaţilor a votat în sesiune extraordinară, cu 227 de voturi ”pentru” şi 3 abţineri, proiectul de lege privind ratificarea Protocoalelor de aderare a Republicii Finlanda şi a Regatului Suediei la Tratatul Atlanticului de Nord.

"Ratificarea de către ţara noastră a aderării Suediei şi Finlandei la Alianţa Nord-Atlantică reprezintă un răspuns ferm pentru Federaţia Rusă, este o dovadă că solidaritatea europeană rămâne una dintre principalele arme cu care putem răspunde acestei agresiuni absurde, nedrepte şi profund ilegale”, a spus preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu în discursul din plen.

Şi Senatul a votat miercuri, cu 94 de voturi ”pentru” şi o abţinere, în calitate de for decizional, protocolul de aderare a Finlandei şi Suediei la NATO.

Preşedintele interimar al forului legislativ, Alina Gorghiu a declarat că suntem printre primele state membre ale Alianţei care au ratificat acest act important pentru securitatea Euro-Atlantică. Extinderea NATO e soluţia pentru pace şi stabilitate în Europa, România ştie asta, a mai spus Gorghiu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.