Şeful diplomaţiei ucrainene Dmitro Kuleba cere miercuri armament şi sancţiuni suplimentare, după ce Moscova a anunţat că-şi lărgeşte ofensiva în Ucraina, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Ruşii vor sânge, nu negocieri. Îndemn toţi partenerii să consolideze sancţunile impuse Rusiei şi să accelereze livrările de armament către Ucraina”, scrie într-un mesaj postat pe Twitter Kuleba.

El reacţionează după ce omologul său rus Serghei Lavrov a anunat că Moscova nu se va mai concentra ”doar” asupra estului Ucrainei şi că negoiceri între cele două ţări nu au ”niciun sens” în situaţia actuală.

Rusia a invadat Ucraina la 24 februarie.

”Mărturisirea de către ministrul rus de Externe a visului său de a cuceri şi mai mult pământ ucrainean dovedeşte că Rusia respinge diplomaţia şi se concentrează asupra războiului şi terorii”, continuă minstrul ucrainean.

Lavrov a anunţat miercuri că obiectivele militare ale Rusiei în Ucraina nu se limitează doar la estul ţării, ci vizează, de asemenea, ”alte teritorii” şi s-ar putea lărgi.

El a justificat această schimbare evocând o ”geografie diferită” faţă de situaţia care exista pe teren la sfârşitul luimartie, când Moscova a anunţat că vrea să se concentreze asupra estului Ucrainei, după ce a eşuat să cucerească Kievul, capitala ucraiineană.

Lavrov a mai anunţat că purtarea unor negocieri cu Kievul nu are ”niciun sens în situaţia actuală”.

Contacte anterioare au ”dezvăluit doar lipsa de voinţă a părţii ucrainene de a discuta în mod serios despre ceva”, a denunţat el.

Moscova, care bombardează oraşe în întreaga Ucraină, a făcut cuceriri teritoriale în ultimele săptămâni, în Donbas (est).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.