Ministerul Culturii a iniţiat, luni, procedura de selecţie a titlurilor de cărţi în cadrul Programului Naţional pentru Achiziţia de Cărţi şi Abonamente la Reviste din Categoria Culturii Scrise, în conformitate cu prevederile Legii nr.186/2003 privind susţinerea şi promovarea culturii scrise, republicată, precum şi a O.M.C. 3143/13.07.2022. Termen limită de depunere a ofertelor, la Registratură şi online, este 2 septembrie 2022, ora 14.00.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Suma alocată pentru anul 2022 este de 1.000.000 lei.

Selecţia are în vedere producţiile editoriale din anii 2019 - 2022 (ianuarie-iulie).

Domeniile prioritare de selecţie a titlurilor cărţi: lucrări de referinţă (dicţionare, enciclopedii, lexicoane, atlase, ghiduri, sinteze, bibliografii generale); titluri reprezentative  din literatura clasică şi contemporană,  română şi universală, precum şi cele  în limbile minorităţilor naţionale  (se va avea în vedere necesitatea şi oportunitatea achiziţionării  titlurilor în vederea  completării fondului de bibliotecă); ediţii critice, ediţii definitive; lucrări reprezentative din ştiinţele socio-umane, literatură reprezentativă pentru programa şcolară, clasele V-XII.

Criteriile de selecţie a titlurilor de cărţi sunt: valoarea şi notorietatea autorului selectat şi a lucrării prezentate; oportunitatea achiziţionării respectivei lucrări/titlu, în raport cu necesarul bibliotecilor publice; execuţia tehnică şi grafică a cărţii; raportul calitate/preţ.

Potrivit MC, editorii interesaţi vor depune un dosar de participare, în format clasic (dosar cu opis) şi pe suport electronic ( în format Excel), dosar ce va trebui să cuprindă: cererea de participare la sesiunea de selecţie, semnată de un reprezentant legal al editurii; informaţii generale cuprinzând datele de identificare ale editorului; fişa de prezentare a titlurilor (oferta editurii – modelul aprobat de pe site-ul MC), cuprinzând: date privind autorul şi titlul cărţii; anul editării, stocul; preţul în lei (inclusiv TVA); foarte succintă prezentare a conţinutului cărţii (abstractul lucrării)

Dosarul se depune la Registratura Generală a Ministerului Culturii, bd. Unirii, nr.22, sector 3, Bucureşti, cu menţiunea „Pentru Compratimentul Cultură Scrisă” sau online, pe adresa de e-mail achizitii.carte@cultura.ro, într-un singur e-mail, cu menţiunea Oferte Achizitii Carte 2022, cu confirmarea primirii.

Ofertele pot fi transmise şi prin poştă, cu confirmare de primire, la adresa menţionată mai sus.

Pentru informaţii suplimentare pot fi consultate, pe site-ul Ministerului Culturii, Normele Metodologice privind selecţia de titluri de cărţi în cadrul Programului Naţional pentru Achiziţia de Cărţi şi Abonamente la Reviste din Categoria Culturii Scrise pentru anul 2022, precum şi Regulamentul de organizare şi funcţionare al Comisiei de selecţie de titluri de cărţi în cadrul Programului Naţional pentru Achiziţia de Cărţi şi Abonamente la Reviste din Categoria Culturii Scrise pentru anul 2022.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.