Naţionalizarea planificată pentru compania franceză de energie electrică EDF nu va avea ca rezultat o creştere a facturilor de electricitate ale gospodăriilor franceze, a declarat duminică purtătorul de cuvânt al guvernului, Olivier Veran, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Naţionalizarea EDF nu va avea niciun impact asupra costului energiei electrice pentru poporul francez”, a declarat Veran la televiziunea LCI.

EDF şi guvernul francez caută un nou şef care să reorganizeze compania de energie electrică şi să construiască mai multe reactoare nucleare, potrivit unui anunţ făcut joi, la o zi după ce Franţa a anunţat că va naţionaliza complet compania încărcată cu datorii.

EDF, la care statul deţine deja un pachet de 84%, este una dintre cele mai mari companii de utilităţi din Europa şi este esenţială pentru strategia nucleară a Franţei, pe care guvernul se bazează pentru a reduce impactul creşterii preţurilor energiei, agravat de războiul din Ucraina.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.