Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a respins, vineri, ”criticile frenetice” ale Occidentului la adresa războiului Rusiei din Ucraina, la o reuniune a G20, mustrându-i pe rivalii Moscovei pentru că nu au şansa de a aborda problemele economice globale, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În timpul discuţiei, partenerii occidentali au evitat să urmeze mandatul G20, să se ocupe de problemele economiei mondiale”, a afirmat Serghei Lavrov.

El a spus că discuţia statelor ”s-a îndreptat aproape imediat, de îndată ce au luat cuvântul, la criticile frenetice la adresa Federaţiei Ruse” în legătură cu situaţia din Ucraina.

”Agresori”, ”invadatori”, ”ocupanţi” – am auzit o mulţime de lucruri astăzi”, a spus Lavrov, făcând referire la apelativele folosite de Occident la adresa Rusiei.

Indonezia a îndemnat, vineri, G20 să ajute la încheierea războiului din Ucraina, în vreme ce miniştrii de Externe ai grupului s-au întâlnit pentru un summit care i-a pus pe unii dintre cei mai vocali critici la adresa invaziei Rusiei în aceeaşi cameră cu cel mai înalt diplomat al Moscovei.

Lavrov a adăugat că Rusia este pregătită să negocieze cu Ucraina şi Turcia cu privire la situaţia cerealelor blocate în porturile ucrainene, dar nu este clar când ar putea avea loc astfel de negocieri.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.