Ministerul ucrainean de Externe a anunţat că Ankara a permis navei ruse Zhibek Zholy care transporta cereale din Ucraina să părăsească portul turc Karasu, situaţie pe care a calificat-o ca fiind ”inacceptabilă” şi l-a convocat pe ambasadorul Turciei, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Regretăm că nava rusă Zhibek Zholy, care era plină cu cereale ucrainene furate, a fost lăsată să părăsească portul Karasu, în pofida a dovezilor penale prezentate autorităţilor turce”, a scris purtătorul de cuvânt al Ministerului ucrainean de Externe, Oleg Nikolenko, pe Twitter.

El a mai precizat că ambasadorul Turciei la Kiev ”va fi invitat la Ministerul Afacerilor Externe al Ucrainei pentru a clarifica această situaţie inacceptabilă”.

De asemenea, Nikolenko a menţionat că Rusia a negat că nava a fost reţinută, spunând doar că ”este supusă unor proceduri standard”.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.