CSM Oradea a anunţat, joi, că Erick Neal este noul jucător al echipei orădene de baschet masculin.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În vârstă de 27 ani, înalt de 1.78 metri, Neal evoluează la poziţia 1 şi se află la primul angajament în România.

Originar din Dallas, statul Texas, Erick Neal a petrecut patru sezoane în liga universitară nord-americană (NCAA), la universitatea Texas at Arlington. A absolvit în 2018, an în care a semnat primul angajament profesionist. El a evoluat pentru Yeni Mamak, în cel de-al 2-lea eşalon al Turciei.

În vara anului 2019, Neal s-a alăturat lui Belediye Spor, tot în liga a 2-a din ţara Semilunei. A obţinut promovarea în vara anului 2020 şi a optat să rămână la această echipă pentru o provocare în Basketbol Superligi, unul dintre cele mai puternice campionate naţionale din baschet.

Erick a semnat în vara anului 2021 cu PGE Sponja Stargard, în prima ligă din Polonia. Aici a înregistrat 17 apariţii şi a avut medii statistice de 16.2 puncte, 7.1 pase decisive, 4.2 recuperări şi 1.5 intercepţii pe partidă pentru 18.1 la eficienţă în peste 29 minute pe partidă. El s-a despărţit de Sponja Stargard pe 18 ianuarie anul curent.

De altfel, la începutul sezonului 2021/22, Neal a marcat coşul victoriei într-o confruntare cu Legia Varşovia.

S-a alăturat echipei Studenski Centar Derby, din localitatea muntenegreană Podgorica, în Liga Adriatică – cea mai veche ligă regională din Europa şi una dintre cele mai redutabile competiţii baschetbalistice de pe continent. Aici, Neal a înregistrat zece apariţii şi a contribuit cu 13.9 puncte, 6.8 pase decisive, 2.9 recuperări şi 1.3 intercepţii pe partidă pentru 16.3 la eficienţă.

Neal a fost desemnat cel mai bun jucător (MVP) al etapei 21 din sezonul regulat al Ligii Adriatice, El a avut 21 puncte, 13 pase decisive şi 6 recuperări pentru 37 la eficienţă în partida cu FMP Meridian, încheiată cu victoria lui SC Derby, scor 85-76.

Jucător de poziţia 1, Erick Neal aduce un plus de viteză, îndemânare şi creativitate în jocul CSM-ului. El dispune de o aruncare redutabilă de la distanţă. Totodată, fiind un jucător exploziv, interesat atât de a ataca coşul pentru finalizare, cât şi pentru a-şi pune în valoare colegii de echipă, staff-ul tehnic al roş-albaştrilor mizează pe capacitatea baschetbalistului american de a aduce un plus în ceea ce priveşte ritmul de joc al întregii echipe, a precizat CSM Oradea.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.