Tânărul acuzat de deschiderea focului asupra mulţimii care asista luni la o defilare de Ziua Naţională a Americii la Highland Park, în apropiere de Chicago, Robert Crimo, în vârstă de 21 de ani, a ”intenţionat seios” să comită un al doilea atac la Madison, în statul vecin Wisconsin, anunţă miercuri poliţia, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Robert Crimo le-a declarat anchetatorilor că a fugit cu maşina până la Madison, unde a ”văzut alte festivităţi” şi a ”intenţionat serios să folosească arma pe care o avea în vehicul pentru a comite alt atac” armat, declară Christopher Covelli de la Poliţia din Highland Park.

Acest al doilea atac nu era planificat, spre desebire de primul, care a fost pregătit timp de mai multe săptămâni de zile, a subliniat poliţistul.

Tânărul a tras luni în mulţime de pe acoperişul unui magazin, în timp ce se desfălura o defilare.

El a ucis şapte oameni şi rănit alţi aproximativ 30.

După ce a fost arestat luni seara (ora locală), în apropiere de Chicago, el a fost interogat de către Poliţia  din Highland Park şi le-a ”dat de bunăvoie o declaraţie anchetatorilor, mărturisindu-şi faptele”, a declarat, într-o înfăţişare în faţa unui judecător, prn videoconferinţă, procurorul adjunct Ben Dillo.

Judecătorul Theodore Potkonjak a refuzat, având în vedere acuzaţiile, o eliberare pe cauţiune.

Suspectul, care poartă părul lung, pe ceafă, şi tatuaje pe gât şi faţă, a rămas nepăsător în timpul înfăţişării.

Procurorul Eric Rinehart nu a vrut, într-o conferinţă de presă, după înfăţişare, să speculeze cu privire la mobilul atacului armat.

Robert Crimo a fost inculpat cu privire la şapte crime şi riscă închisoarea pe viaţă, fără posibilitatea de a fi eliberat condiţionat, în cazul în care este găsit vinovat.

El urmează să compară în faţa altului judecător, la Tribunalul din Waukegan, la 28 iulie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.