Daikin Europe N.V., producător european de aparate de aer condiţionat, pompe de căldură şi echipamente de refrigerare, împreună cu subsidiara Daikin Central Europe, a înregistrat o creştere vânzărilor de 25% în anul fiscal încheiat la 31 martie 2022, comparativ cu anul fiscal anterior, până la 4,3 miliarde de euro. În următorii ani, Daikin are în plan triplarea producţiei europene de sisteme de încălzire şi se aşteaptă ca acest segment de business să devină unul dintre motoarele principale de creştere a veniturilor până în 2025.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Daikin Europe N.V., împreună cu subsidiara Daikin Central Europe, a înregistrat o creştere a cifrei de afaceri de 25% în anul fiscal încheiat la 31 martie 2022, comparativ cu anul fiscal anterior. Astfel, pe fondul interesului tot mai crescut pentru soluţii regenerabile de încălzire, răcire şi refrigerare, vânzările au ajuns la 4,3 miliarde de euro, cel mai bun rezultat înregistrat vreodată de companie. Daikin Central Europe, din care face parte şi compania Daikin România, a avut o contribuţie semnificativă la acest rezultat, raportând vânzări record în 16 ţări din Europa Centrală şi de Est”, anunţă compania.

Rezultatele obţinute de Daikin Europe, împreună cu subsidiara sa Daikin Central Europe, arată o creştere puternică a vânzărilor pe toate segmentele de business - climatizare rezidenţială, refrigerare comercială, dar şi în ceea ce priveşte serviciile şi soluţiile inovatoare pe care le oferă. Cea mai mare creştere a vânzărilor a fost înregistrată în segmentul de încălzire, iar tendinţa ascendentă continuă şi în următorul deceniu. Până în anul 2030, în Europa vor fi instalate 4 milioane de pompe de căldură anual, ceea ce reprezintă o rată anuală de creştere (CAGR) de 20%, conform previziunilor făcute de experţi din industrie. Altfel spus, 1 din 3 sisteme de încălzire instalate va fi o pompă de căldură, comparativ cu 1 din 10 în 2020.

Cu o experienţă de peste 90 de ani în proiectarea şi fabricarea de tehnologii de încălzire şi răcire, Daikin este lider de piaţă în tehnologia pompelor de căldură. De altfel, compania a lansat în 2014 prima generaţie de produse pentru segmentul rezidenţial care folosesc exclusiv agentul frigorific R32. Daikin VRV şi Daikin Altherma sunt cele mai vândute sisteme de pompe de căldură din Europa, cu peste 500.000 de sisteme livrate până în prezent.

„Dincolo de contextul viziunii strategice pe termen lung adoptate de Comisia Europeană privind impactul asupra mediului, actualul context geopolitic şi preţurile în creştere ale energiei îi determină pe clienţii rezidenţiali şi industriali să treacă la soluţii de încălzire şi răcire eficiente din punct de vedere energetic şi să îşi reducă astfel şi amprenta asupra mediului. Pompele de căldură reprezintă una dintre tehnologiile cheie pentru a realiza tranziţia energetică în Europa, prin urmare, în multe dintre pieţele europene, guvernele oferă stimulente şi subvenţii atractive pentru a face mai uşor pentru proprietarii de locuinţe procesul de înlocuire a vechilor sisteme de încălzire, cu petrol şi gaz sau pe bază de alţi combustibili fosili poluanţi”, explică Daniel Vasile, managing director Daikin România.

În industria HVAC-R, anul 2021 a fost marcat de o creştere a cererii şi în segmentul comercial, mai ales în zona de HoReCa, clădiri de birouri, retail şi în sectorul construcţiilor. De exemplu, în România, Daikin a fost anul trecut furnizor de soluţii pentru branduri precum C&A, Takko, Sportisimo, Penny, Pepco, Carrefour sau OMV Petrom. Totodată, prin serviciul unic de reciclare a agentului frigorific Loop by Daikin - Recuperare - Reciclare - Reutilizare, Daikin a atras noi clienţi, printre care Toyota Manufacturing din Cehia, care susţine economia circulară a agenţilor frigorifici în sediile, fabricile sau magazinele sale. În prezent, prin iniţiativele sale de economie circulară, Daikin evită deja producerea a 400.000 kilograme de agent frigorific nou anual în toată Europa.

În ultimul an fiscal, multe industrii au fost afectate de deficitul global de aprovizionare cu piese şi componente, generat de restricţiile Covid-19 şi de întreruperile din lanţurile de aprovizionare. Impactul a fost resimţit şi de Daikin Europe, însă strategia de proximitate a companiei a permis evitarea multor efecte negative.

„85% din unităţile Daikin vândute în regiunea CE sunt produse în fabricile noastre din Europa. Susţinem principiul <<Fabricat în Europa, pentru Europa>>, iar clienţii noştri se pot baza şi pe cea mai mare reţea de parteneri de vânzări şi service, formată din 2.500 de instalatori şi distribuitori din Europa Centrală şi de Est”, continuă Daniel Vasile.

Aflată în plină dezvoltare, Daikin Central Europe şi-a dublat forţa de muncă în ultimii cinci ani, ajungând la 560 de angajaţi în 2021, dintre care 110 s-au alăturat numai în ultimul an fiscal. În 2022, compania anunţă aproximativ 100 de noi posturi vacante în regiune, iar până în 2025 îşi va creşte echipa la 900 de profesionişti.

„Avem uşile deschise nu doar pentru profesioniştii cu experienţă, dar şi pentru tinerii aflaţi la început de drum în carieră. Creăm oportunităţi pentru ei - stagii de practică, internship sau traineeship -, roluri entry-level care îi ajută să înveţe, să acumuleze experienţă şi să îşi dezvolte abilităţile de care au nevoie pentru a creşte alături de noi.”, precizează Daniel Vasile, Managing Director Daikin România.

La nivel global, Daikin are 89.000 de angajaţi şi a realizat vânzări de aproximativ 23,7 miliarde de euro în anul fiscal 2021.

Daikin Airconditioning Central Europe a fost fondată în 1999 şi are sediul central în Austria, la Viena. Portofoliul companiei cuprinde produse şi soluţii pentru încălzire, răcire, ventilaţie, aer condiţionat şi refrigerare. Peste 450 de profesionişti sunt responsabili de serviciile de pre-vânzare, vânzare şi post-vânzare în 16 ţări din Europa Centrală şi de Est, în Austria, Albania, Bosnia şi Herţegovina, Bulgaria, Croaţia, Republica Cehă, Ungaria, Kosovo, Muntenegru, Macedonia de Nord, Moldova, Polonia, România, Serbia, Slovacia şi Slovenia.

Daikin Europe N.V. - compania mamă a Daikin Central Europe - este un important producător european de aparate de aer condiţionat, pompe de căldură şi echipamente de refrigerare, cu aproximativ 10.000 de angajaţi în întreaga Europă şi 14 fabrici importante în Belgia, Republica Cehă, Germania, Italia, Turcia, Austria şi Regatul Unit. Daikin este lider de piaţă în tehnologia pompelor de căldură. Daikin VRV şi Daikin Altherma sunt cele mai vândute sisteme de pompe de căldură din Europa, cu peste 500.000 de unităţi livrate până în prezent.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.