Scheletul fosilizat al unei rude T. rex care a trăit pe Terra în urmă cu aproximativ 76 de milioane de ani va fi scos la licitaţie la New York luna aceasta, a anunţat marţi casa de licitaţii Sotheby’s, relatează The Associated Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Scheletul Gorgosaurus va reprezenta atracţia principală a licitaţiei de istorie naturală a Sotheby’s pe 28 iulie, a anunţat casa de licitaţii.

Gorgosaurus a fost un carnivor care a trăit pe teritoriul din vestul Statelor Unite şi Canadei în timpul Cretacicului târziu şi a precedat-o cu 10 milioane de ani pe ruda sa, Tyrannosaurus rex.

Exemplarul care este scos la licitaţie a fost descoperit în 2018 în formaţiunea Judith River de lângă Havre, statul Montana şi măsoară aproximativ 2 metri înălţime şi 6,7 metri lungime, potrivit Sotheby’s.

Toate celelalte schelete cunoscute drept Gorgosaurus se află în colecţii de muzeu, acesta fiind singurul exemplar disponibil să devină proprietate privată, a precizat casa de licitaţii.

”În cariera mea, am avut privilegiul de a mă ocupa şi de a vinde multe obiecte excepţionale şi unice, dar puţine au capacitatea de a inspira uimire şi de a capta imaginaţia precum acest schelet incredibil de Gorgosaurus”, a declarat Cassandra Hatton, şefa pentru ştiinţă şi cultură populară a casei Sotheby.

Preţul estimat de Sotheby’s pentru vânzarea scheletului fosilizat se încadrează între 5 şi 8 milioane de dolari.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.