Rusia acuză marţi că echipament militar livrat Ucrainei de către ţări din Occident se află în prezent pe piaţa neagră a armamentului şi în Orientul Mijlociu, fără să prezinte vreo probă în acest sens, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

O parte a armamentului livrat Kievului ”se propagă în Orientul Mijlociu şi ajunge pe piaţa neagră”, acuză ministrul rus al Apărării Serghei Şoigu într-o alocuţiune transmisă în direct la televiziune.

Şoigu nu prezintă însă niciun element concret prin care să-şi susţină acuzaţiile.

Livrări de tancuri, de piese de artilerie şi de alte echipamente militare de către ţăr din Occident Ucrainei înfurie Rusia, care şi-a invadat vecinul la sfârşitul lui februarie şi poartă o ofensivă militară foarte costisitoare - în oameni.

Serghei Şoigu acuză ţările occidentale de livrarea Ucrainei a până la 28.000 de tone de armament, ”cu speranţa de a prelungi conflictul” şi de a însângera Rusia.

Rusia îşi concentrează forţele în estul Ucrainei - după ce s-a lovit de o rezistenţă aprigă în nordul Ucrainei şi la Kiev - şi a înregistrat în ultimele zile victorii importante în această regiune, precum cucerirea oraşului ucrainean Lîsîceansk.

Preşedintele rus Vladimir Putin le-a ordonat luni militarilor ruşi, după acastă cucerire, să continue ofensiva în estul Ucrainei, unde Moscova vrea să cucerească în înregime regiunea Donbas.

Ofensiva rusă ”va continua până când obiectivele stabilite de comandantul-şef suprem (Vladimir Putin) vor fi în întregime atinse”, a subliniat marţi Serghei Şoigu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.