Regiunea ucraineană Zaporijjea ocupată de trupele ruse intenţionează să vândă cerealele Ucrainei în Orientul Mijlociu, în principal Irakului, Iranului şi Arabiei Saudite, a declarat Evgheni Balitski, şeful administraţiei impuse de Rusia în regiune, relatează agenţia de presă rusă TASS, citată de The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Principalele state implicate în acord sunt Irak, Iran şi Arabia Saudită. Ucraina a acuzat în repetate rânduri Rusia că i-a furat cerealele de la lansarea invaziei ruse în luna februarie, acuzaţie pe care Moscova a negat-o cu fiecare ocazie.

Un oficial turc de rang înalt a declarat, luni, că Turcia a oprit o navă de marfă sub pavilion rusesc în largul coastei Mării Negre pentru a investiga acuzaţia lansată de partea ucraineană potrivit căreia nava transporta cereale furate.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.