Maghiarii care trăiesc în Bazinul Carpatic trebuie să-şi spună clar cuvântul cu privire la drepturile lor, pentru a dăinui şi pentru a avea o viaţă prosperă pe meleagurile natale, a declarat, luni, la Budapesta, Péter Szilágyi, subsecretar de stat responsabil pentru politici naţionale al Cancelariei prim-ministrului ungar, relatează MTI.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Péter Szilágyi a afirmat că există regiuni dincolo de graniţele Ungariei unde situaţia este ”relativ bună” în ceea ce priveşte drepturile minorităţilor, dar există şi regiuni, precum Ucraina Subcarpatică, unde se pierd drepturile dobândite în ultimele decenii. Printre acestea, Péter Szilágyi a menţionat dreptul de a folosi limba maternă.
În salutul său, adresat studenţilor maghiari din afara Ungariei care studiază Dreptul, aflaţi în Ungaria la Bursa de studii “Dr. Szász Pál”, proiect lansat în anul 2012, Péter Szilágyi a declarat că scopul programului este să ofere comunităţilor maghiare de peste hotare jurişti bine pregătiţi, dedicaţi naţiunii şi familiarizaţi cu limbajul juridic atât al statului ungar, cât şi al statului în care trăiesc. Până în prezent, peste 200 de studenţi din tot Bazinul Carpatic au participat la acest program, a adăugat politicianul.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.