Comunitatea internaţională va trebui să găsească "rute alternative" pentru a transporta proviziile de cereale din Ucraina, a declarat luni premierul britanic Boris Johnson, citat de CNN. Premierul britanic a sugerat folosirea liniilor de cale ferată sau a fluviului Dunărea, dacă nu se poate conta pe strâmtoarea Bosfor din Turcia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
El a vorbit în Parlament după întâlnirile cu ceilalţi lideri ai G7 de săptămâna trecută şi a sugerat folosirea liniilor de cale ferată sau a fluviului Dunărea, dacă nu se poate conta pe strâmtoarea Bosfor din Turcia. 
 
"Analizăm toate opţiunile posibile", a declarat Johnson, inclusiv căile ferate "pentru a încerca să scoatem cerealele în cantităţi mai mici". 
 
Ucraina acuză Rusia că îi blochează porturile şi că încearcă să "fure" cereale ucrainene.
 
Organizaţia Naţiunilor Unite a declarat că blocarea porturilor ucrainene de către Rusia a crescut deja preţurile mondiale la alimente şi ameninţă să provoace o penurie alimentară catastrofală în unele părţi ale lumii.   
 
Luni, oficialii ucraineni au făcut apel la Turcia să reţină o navă sub pavilion rusesc care transporta cereale din Ucraina. 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.