Doi britanici şi un marocan care au luptat în armata ucraineană şi au fost condamnaţi la moarte de justiţia din teritorii separaiste proruse ucrainene au depus recurs la ”curtea supremă” a ”republicii” autoproclamate la Doneţk, aflată în parte sub controlul rebelilor din 2014, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Britancul Aiden Aslin a depus un recurs luni, a anunţat un purtător de cuvânt al ”curţii supreme” agenţiilor ruse de presă.

Marocanul Brahim Saadoun a făcut acelaşi demers la 1 iulie, precizează într-un comunicst ”curtea”.

Celălalt britanic, Shaun Pinner, a depus un recurs în iunie la această ”curte”, a anunţat avocatra sa.

Potrivit familiilor lui Aiden Aslin şi lui Shaun Pinner, ei s-au instalat în Ucraina în 2018, unde locuiau împreună cu ucrainence şi fac parte din armata ucraineană de mai mulţi ani.

Londra a criticat dur aceste condamnări la moarte.

Tatăl lui Brahim Saadoun a confirmat luni că fiul său s-a înrolat în Marina ucraineană în 2021, înaintea invaziei ruse, la sfârşitul lui februarie 2022.

El ”purtea uniforma oficială a armatei ucrainene”, subliniază el.

ONU şi-a exprimat îngrijorarea după condamnarea la moarte a acestor prizonieri de război de către separatişt proruşi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.