Un bărbat care a mers la scăldat în apele râului Crişul Pietros a găsit în albia râului o bombă de artilerie datând din al Doilea Război Mondial. Muniţia a fost ridicată de către specialiştii de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bihor pentru a fi detonată într-un mediu controlat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Potrivit datelor furnizate luni de ISU Bihor, un localnic din Poienii de Sus a sunat, duminică seară, la 112, pentru a anunţa că a descoperit, în timp ce se scălda în râul Crişul Pietros, o bombă. 
Specialiştii pirotehnicieni de la ISU Bihor au constatat că este vorba despre o bombă de artilerie de calibru 120 de milimetri, provenită din cel de-al Doilea Război Mondial.
Muniţia rămasă neexplodată a fost ridicată, transportată şi depozitată în condiţii de siguranţă de către echipajul pirotehnic, urmând a fi distrusă ulterior prin explozie controlată.
Specialiştii ISU reamintesc cetăţenilor că, în cazul descoperirii elementelor de muniţie trebuie să apeleze de urgenţă numărul unic 112, fiind interzise ridicarea, transportul şi introducerea muniţiilor în diferite încăperi sau locuinţe, comercializarea acestora prin agenţii de colectare a deşeurilor feroase.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.