Principalul obiectiv al Rusiei în războiul din Ucraina va consta în eforturile de a cuceri toată regiunea Doneţk după ce a obţinut controlul deplin al Luganskului, a declarat şeful administraţiei militare regionale a Luganskului Serghii Gaidai, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Serghii Gaidai a declarat pentru Reuters într-un interviu că se aşteaptă ca oraşul Sloviansk şi, în special, oraşul Bahmut să fie atacate în timp ce forţele ruse încearcă să preia controlul deplin asupra a regiunii estice Donbas.

Rusia susţine că a stabilit controlul deplin asupra regiunii Lugansk în urma retragerii forţelor ucrainene din oraşul bombardat Lîsîceansk.

”În ceea ce priveşte armata, este greşit să părăseşti poziţii, dar nu este nimic critic (în ceea ce priveşte pierderea Lîsîceasnkului). Trebuie să câştigăm războiul, nu bătălia pentru Lîsîceasnk”, a subliniat Gaidai.

”Doare foarte tare, dar nu înseamnă pierderea războiul”, a adăugat el.

Oficialul ucrainean a precizat că retragerea trupelor ucrainene din Lîsîceasnk a fost ”centralizată”, indicând că a fost planificată şi ordonată, dar că forţele ucrainene au riscat să fie înconjurate.

”Totuşi, pentru ei (forţele ruse) obiectivul principal este regiunea Doneţk. Sloviansk şi Bahmut vor fi atacate – Bahmut a început deja să fie bombardat foarte puternic”, a conchis el.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.