Un consilier al preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenksi a recunoscut că Lîsîceansk, ultimul oraş controlat de ucraineni din regiunea Lugansk, ar putea cădea în mâinile forţelor ruse, deoarece luptele s-au intensificat în acest weekend, informează BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Oleksei Arestovici spune că forţele ruse au traversat râul Siverski Doneţ şi se apropiau de oraş dinspre nord.

"Acesta este într-adevăr o ameninţare. Vom vedea. Nu exclud niciunul dintre numeroasele rezultate aici. Lucrurile vor deveni mult mai clare într-o zi sau două", a declarat Arestovici.

Rodion Miroshnik, ambasadorul în Rusia al Republicii Populare Lugansk a declarat pentru televiziunea rusă că Lisiceansk a fost "luat sub control”, dar "nu a fost încă eliberat”.

Guvernatorul regiunii Lugansk, Seghei Haidai, spune că asaltul asupra Lisiceansk nu a fost încetat, ruşii apropiindu-se de oraşul asediat din toate părţile.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.