Papa Francisc şi-a exprimat „marele regret” că nu a putut întreprinde în această sâmbătă călătoria sa planificată iniţial în Republica Democratică Congo şi Sudanul de Sud, amânată în iunie pe termen nelimitat din cauza durerilor de genunchi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Domnul ştie cât de mare este regretul meu că am fost forţat să amân această vizită atât de dorită şi aşteptată”, a spus Papa într-un mesaj video difuzat sâmbătă de Vatican. "Dar să nu ne pierdem încrederea şi să sperăm să ne revedem cât mai curând posibil". 

El continuă cu mesaje pentru fiecare dintre cele două ţări pe care urma să le viziteze: "Mă gândesc la Republica Democratică Congo, la exploatarea, violenţa şi insecuritatea pe care le îndură, în special în estul ţării, unde confruntările armate continuă, provocând suferinţe dramatice şi nenumărate, exacerbate de indiferenţa şi indulegenţa multora”.

"Şi mă gândesc la Sudanul de Sud, la strigătul pentru pace al poporului său care, epuizat de violenţă şi sărăcie, aşteaptă fapte concrete din procesul de reconciliere naţională la care doresc să contribui”. "Dragi prieteni congolezi şi sudanezi, cuvintele în acest moment nu sunt suficiente pentru a vă transmite apropierea pe care aş dori să o exprim şi afecţiunea pe care o simt pentru voi”, a spus suveranul pontif. 

Pe 10 iunie, Vaticanul a anunţat amânarea acestei călătorii, stârnind îngrijorare legată de starea de sănătate a Papei. La începutul lunii aprilie, în timpul unei călătorii de două zile în Malta, el părea afectat de problemele articulare şi a fost nevoit să folosească o platformă de ridicare pentru a urca şi a coborî din avion.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.