Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, a declarat că rezultatele evaluării miniştrilor vor fi prezentate, luni.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Cărbunaru a fost întrebat, joi, la finalul şedinţei de Guvern, când va fi gata evaluarea miniştrilor, aşteptată pentur finalul lui iunie.
“Din ceea ce cunosc evaluarea miniştrilor, rezultatele evaluării miniştrilor vor fi prezentate săptămâna viitoare, luni”, a transmis Dan Cărbunaru.
În urmă cu o săptămână, premierul Nicolae Ciucă a afirmat că evaluarea miniştrilor va ţine cont de modul în care şi-au îndeplinit prevederile din Programul de guvernare şi jaloanele din PNRR, însă ”integritatea reprezintă un reper nu important, extrem de important”.
”Deci, în primul rând, trebuie să analizăm după reperele şi obiectivele stabilite prin Programul de guvernare şi am convenit să nu se întâmple la 6 luni pentru că asta ar însemna să discutăm de luna iunie când eram în prin proces de derulare a jaloanelor şi ţintelor pe trimestrul al 2-lea şi în felul acesta am convenit în coaliţie ca această evaluare să se desfăşoare la finalul lunii iunie când vor fi fost îndeplinite toate jaloanele şi ţintele şi în funcţie de aceasta să se ia şi decizia finală pe evaluarea fiecărui ministru în parte”, a afirmat premierul.

Acesta a precizat că şi integritatea miniştrilor este luată în calcul: ”Integritatea reprezintă un reper nu important, extrem de important în evaluarea miniştrilor şi reacţia de astăzi a fost una pe măsură, domnul ministru Chesnoiu prezentându-şi demisia pe care am aprobat-o fără echivoc, urmând să se deruleze procedurile la nivelul Guvernului privind nominalizarea unui ministru interimar în perioada următoare, până când va fi o decizie politică privind înlocuirea domniei sale”.

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.