Trezoreria SUA a anunţat, miercuri, transferul unei tranşe de 1,3 miliarde de dolari în ajutor economic către Ucraina, ca parte a unui sprijin iniţial de 7,5 miliarde de dolari promis Kievului de guvernul Biden în mai, informează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Cu această asistenţă economică, ne reafirmăm angajamentul nostru ferm faţă de poporul Ucrainei în timp ce se apără împotriva agresiunii lui Putin şi lucrează pentru a-şi susţine economia”, a declarat secretarul Trezoreriei, Janet Yellen, într-un comunicat.

Aceste 1,3 miliarde sunt transferate guvernului ucrainean prin intermediul Băncii Mondiale şi fac parte dintr-un volum de ajutor economic de 7,5 miliarde de dolari din partea Statelor Unite în cadrul unui mare credit de urgenţă semnat de preşedintele Joe Biden.

Potrivit estimărilor Băncii Mondiale, războiul Rusiei în Ucraina va duce probabil la o contracţie de 45% a economiei ucrainene în 2022. Ţara se confruntă cu un deficit bugetar care creşte cu 5 miliarde de dolari pe lună, având în vedere scăderea veniturilor sale şi incapacitatea de a accesa finanţare pe pieţele externe.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.