Premierul Nicolae Ciucă a anunţat că Guvernul continuă cu adoptarea măsurilor din pachetul „Sprijin pentru România”, iar în acest sens va fi aprobat un act normativ care vizează „suspendarea plăţii ratelor bancare pentru o perioadă de 9 luni, măsură de care vor beneficia atât persoanele fizice, cât şi firmele, care întâmpină greutăţi generate de creşterea preţurilor şi a tuturor elementelor care ţin de inflaţia pe care o resimţim cu toţii. Va fi prelungit şi programul IMM Invest+ şi adoptată o ordonanţă de urgenţă pentru sprijinirea copiilor instituţionalizaţi, a tinerelor familii şi a studenţilor. Executivul va mai lua o serie de decizii care ţin îndeplinirea jaloanelor şi ţintelor din PNRR specifice celui de-al doilea trimestru, a adăugat prim-ministrul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Începem şedinţa de Guvern în care vom continua să adoptăm măsurile care sunt cuprinse în planul Sprijin pentru România şi în acest sens vom aproba astăzi suspendarea plăţii ratelor bancare pentru o perioadă de 9 luni, măsură de care vor beneficia atât persoanele fizice, cât şi firmele, care întâmpină greutăţi generate de creşterea preţurilor şi a tuturor elementelor care ţin de inflaţia pe care o resimţim cu toţii”, a afirmat Nicolae Ciucă, la începutul şedinţei de miercuri a Executivului. 

El a mai anunţat că va fi adoptată o OUG care să vină în sprijinul copiilor instituţionalizaţi, a tinerelor familii şi a studenţilor, cât şi o prelungire a programului IMM Invest+.

„Tot în şedinţa de Guvern de astăzi aprobăm ordonanţa de urgenţă pentru sprijinirea copiilor instituţionalizaţi, a tinerelor familii şi a studenţilor. Totodată prelungim programul IMM Invest+. Este o măsură pe care o luăm în vederea continuării sprijinirii întreprinderilor mici şi mijlocii  care îşi desfăşoară activitate în domeniul digitalizării, în domeniul cercetării şi inovării, precum şi începerii de start-up-uri”, a completat Ciucă. 

Premierul a mai precizat că „în cadrul şedinţei de astăzi avem o serie cuprinzătoare de decizii care vizează îndeplinirea jaloanelor şi ţintelor din PNRR specifice celui de-al doilea trimestru, astfel încât să putem să asigurăm coerenţa implementării acestui program”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.