Liderul Forţa Dreptei, fostul premier Ludovic Orban, a anunţat, marţi seară, ca va candida la alegerile prezidenţiale, adăugând că s-a pregătit timp de 30 de ani. "Sincer, mi-e foarte greu să mai sprijin pe cineva, să mai girez pentru cineva la preşedinţia României şi din cauza asta m-am hotărât să candidez eu", a afirmat el.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Orban a afirmat, marţi seară, la lansarea filialei judeţene Ilfov a formaţiunii Forţa Dreptei, că el este liberal de dinainte de 1990, spunând că a intrat în politică pentru că era convins că doar aşa se pot schimba lucrurile în bine.

"Visez pentru România de 30 de ani şi continuu să visez pentru România. România are o şansă uriaşă, pe care, din păcate, nu şi-a valorificat-o. E suficient să te uiţi la ţara asta ca să-ţi dai seama ce generos a fost Dumnezeu cu noi. (...) România trebuie să devină cel mai puternic stat din Europa Centrală şi de Est. România trebuie să devină o putere regională", a susţinut el.

El a spus că românii au "o mare problemă: n-am ştiut să ne alegem conducătorii”.

”Şi astăzi, dacă stăm să ne uităm cine ne conduce... Marcel Ciolacu, după părerea mea, şi funcţia de primar de comună este foarte grea pentru el, d-apoi să fie preşedintele Camerei. Pe Ciucă îl cunosc personal... E adevărat că l-am pus ministru că mi-a cerut Iohannis. Dar în momentul în care Iohannis a vrut să îl propună premier m-am luat cu mâinile de cap şi i-am spus lui Iohannis: Categoric nu. Şi puteţi să vă uitaţi la el şi o să înţelegeţi de ce. Dacă îi iei foaia din mână nu mai cunoaşte decât o singură literă a alfabetului: ăăăă (...)", a afirmat Orban.

El s-a referit şi la fostul premier Florin Cîţu, reiterând că acesta a ajuns premier datorită USR. "Sigur, probabil sprijinit puternic din spate de.... ficus", a continuat Orban.

"E momentul ca oamenii care au făcut lucruri în viaţă, care ştiu ce înseamnă să reuşeşti, care au avut curajul să se ducă pe cărări nebătute, care au trudit toată viaţa lor, care au reuşit în viaţa lor să facă într-adevăr lucruri temeinice, să aibă o meserie, să-şi întemeieze o familie, să pună pe picioare o afacere, să aibă într-adevăr capacitatea să construiască ceva viabil, să schimbe lucrurile în bine, să ia conducerea în societatea românească. De 30 de ani mă pregătesc şi, credeţi-mă, mă pregătesc ca un student în sesiune. Nu există domeniu de activitate în care eu să nu fi încercat să înţeleg lucrurile, cu mintea mea, logic", a arătat Ludovic Orban.

El a afirmat că a ajuns preşedintele PNL împotriva voinţei lui Iohannis.

"Am câştigat alegerile europarlamentare, locale, prezidenţiale, n-am câştigat alegerile parlamentare. Dar eram pregătit să guvernăm România, aveam echipă, aveam partener cu care puteam să construim o coaliţie solidă şi cu care să facem cu adevărat reformele necesare pentru România. Din păcate, cel care trebuia să sprijine acest proiect a trădat. Iohannis a trădat încă din perioada alegerilor parlamentare şi Iohannis este cel care a dat din nou România pe mâna PSD", a susţinut el.

Orban a adăugat că nu şi-ar fi imaginat niciodată ca Iohannis, pe care l-a susţinut, să facă acest lucru.

"Sincer, mi-e foarte greu să mai sprijin pe cineva, să mai girez pentru cineva la preşedinţia României şi din cauza asta m-am hotărât să candidez eu (...) Candidez pentru că m-am pregătit de 30 de ani să pun umărul la visul meu pentru România. (...) Ştiu ce ţine în loc România", a mai afirmat el.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.